Zakwaszenie organizmu.

Kategoria: Data: 7 mar. 2016

 

Codzienna dieta jest bardzo ważna, żeby nie dopuścić do zakwaszenia organizmu.

Jak to się dzieje? Głównie w wyniku spożywania zbyt dużych ilości kawy, czarnej herbaty, mięsa, wędlin, przetworów mlecznych, słodyczy, pieczywa. Organizm zakwasza także alkohol czy papierosy. Aby przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie należy zmienić nawyki żywieniowe. Spożywajmy więcej warzyw, które neutralizują nadmiar kwaśnych produktów przemiany materii. Potrawy można przyprawić ziołami, zieleniną, solą morską. Owoce jedzmy po warzywach. Pijmy zioła, kwas buraczany, soki owocowe, warzywne -pamiętając, że czynimy to przed jedzeniem albo między posiłkami. Dodatek do potraw olejów tłoczonych na zimno „Oliwii Kaszubskiej” sprzyja kuracji odkwaszającej

Dzięki tym prostym zasadom możemy uniknąć wieli chorób i alergii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Partnerzy detaliczni:

ACS Sp. z.o.o.

ul. Jagiellońska 69/2,
85-027 Bydgoszcz
Tel. (+48 52) 320 97 30
Fax. (+48 52) 322 89 03

Masz jakieś pytania odnośnie naszych produktów? Napisz do nas, chętnie wszystko wyjaśnimy!

email: biuro@acspolska.com

Kariera

Chcesz u nas pracować? Wyślij formularz, oddzwonimy!

KLIKNIJ

Copyright: 2015 OlejeKaszubskie.pl

Projekt i realizacja: studio