Zakwaszenie organizmu.
Kategoria: Bez kategorii Data: 7 mar. 2016
Codzienna dieta jest bardzo ważna, żeby nie dopuścić do zakwaszenia organizmu.
Jak to się dzieje? Głównie w wyniku spożywania zbyt dużych ilości kawy, czarnej herbaty, mięsa, wędlin, przetworów mlecznych, słodyczy, pieczywa. Organizm zakwasza także alkohol czy papierosy. Aby przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie należy zmienić nawyki żywieniowe. Spożywajmy więcej warzyw, które neutralizują nadmiar kwaśnych produktów przemiany materii. Potrawy można przyprawić ziołami, zieleniną, solą morską. Owoce jedzmy po warzywach. Pijmy zioła, kwas buraczany, soki owocowe, warzywne -pamiętając, że czynimy to przed jedzeniem albo między posiłkami. Dodatek do potraw olejów tłoczonych na zimno „Oliwii Kaszubskiej” sprzyja kuracji odkwaszającej
Dzięki tym prostym zasadom możemy uniknąć wieli chorób i alergii.