Olej kokosowy jako wszechstronny kosmetyk !

Kategoria: Data: 11 maj. 2016

             Olej kokosowy wpisuje się w teorię Ajurwedy, że najlepsze kosmetyki to takie, które można zjeść. Olej ten cieszy się powodzeniem jako kosmetyk anty-aging. Uważany jest za najzdrowszy tłuszcz na świecie, niezastąpiony w kuchni jak i pielęgnacji urody.

             Każda kobieta marzy o skórze bez zmarszczek, elastycznej i nawilżonej. Często wydajemy wiele pieniędzy na „cudowne” kremy, a mimo to, brak efektu jaki zapewnia nam opis na opakowaniu. Okazuje się, że wystarczy sięgnąć po olej kokosowy! Świetnie działa na opóźnienie procesu starzenia. W drogeryjnych kosmetykach, nawet jeśli są stosowane olejki roślinne, to raczej w celu łączenia ze sobą składników bazy kremu. W procesie długotrwałego przetwarzania cenne właściwości tracą swoją moc. Dlatego też, nie spotykamy w kremach antyutleniaczy – cennych w walce z procesem starzenia. Natomiast olej kokosowy jest wytrzymały na wahania termiczne, zachowuje wartościowe składniki: naturalne przeciwutleniacze i witaminę E. Wnika on w głąb tkanek, transportuje dobroczynne substancje do wnętrza skóry przywracając jej elastyczność, nawilżenie a dzięki temu cera wygląda młodziej. Silne właściwości pielęgnacyjne olej ten zawdzięcza obecności dużych ilości kwasu laurynowego i kwasu kaprylowego- związki te mają działanie antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe. Natomiast zawartość kwasu linolowego (składnik cementu międzykomórkowego) poprawia nawilżenie skóry, przyspiesza odnowę komórek, reguluje pracę gruczołów łojotokowych.

Olej kokosowy ma działanie rozjaśniające, jest skuteczny w walce z plamami wątrobowymi. Te brązowe znamiona są oznaką obecności wolnych rodników w skórze lub w warstwie tłuszczowej i utlenianiu się wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i protein. Nie da się ich usunąć, ale olej kokosowy zmniejszy ich widoczność i  zapobiegnie powstawaniu nowych.

Wszystkie te właściwości oleju kokosowego wpływają na jego wszechstronność:

  1. Idealny na choroby skóry- łuszczycę, zapalenia, egzemy.
  2. łagodzi i przyspiesza gojenie się oparzeń, skaleczeń, ugryzień przez owady i innych obrażeń. Dzięki niemu dobrze się goją rozstępy po porodzie. Kobietom ciężarnym zaleca się codzienne wmasowywanie oleju w brzuch.
  3. Dobry do kąpieli natłuszczających jako emulsja emolientowa.
  4. Jako baza peelingów do twarzy i ciała, a także past do mycia zębów.
  5. Świetny do wmasowywania w stopy i pomiędzy palce. Zapobiega grzybicy stóp, a nawet leczy ją.
  6. Chroni przed promieniowaniem UV, ma w sobie filtr przeciwsłoneczny.
  7. Doskonały środek do demakijażu twarzy.
  8. Z powodzeniem zastępuje żel do golenia oraz dezodorant.
Właściwości te znajdziecie w oleju kokosowym Z NATURY DLA ZDROWIA !!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Partnerzy detaliczni:

ACS Sp. z.o.o.

ul. Jagiellońska 69/2,
85-027 Bydgoszcz
Tel. (+48 52) 320 97 30
Fax. (+48 52) 322 89 03

Masz jakieś pytania odnośnie naszych produktów? Napisz do nas, chętnie wszystko wyjaśnimy!

email: biuro@acspolska.com

Kariera

Chcesz u nas pracować? Wyślij formularz, oddzwonimy!

KLIKNIJ

Copyright: 2015 OlejeKaszubskie.pl

Projekt i realizacja: studio